En dat was het. - Reisverslag uit Hamar, Noorwegen van Carla van de Weijer - WaarBenJij.nu En dat was het. - Reisverslag uit Hamar, Noorwegen van Carla van de Weijer - WaarBenJij.nu

En dat was het.

Door: Carla

Blijf op de hoogte en volg Carla

07 Juli 2021 | Noorwegen, Hamar

Woensdag 7 juli

Die dinsdag avond werd ik zo rond 22.00 wakker. Er kwam iemand aan. Het bleken 2 meisjes van een jaar of 16 te zijn. Ze hadden hetzelfde plan opgepakt als ik maar hadden er niet op gerekend dat er al iemand één hoek had ingepikt van de overkapping. Ze hadden beiden ook een hangmat bij zich en nu moesten ze improviseren.

Het werd ééntje hoog, ééntje laag. En nadat ze de hangmatten hadden opgehangen volgde het echte meiden gegiechel. In het Noors dus ik kon er niets van verstaan. Plotsklaps werd ik wakker toen ze heel hard lachten. Ik denk dat ze lachten omdat ik luidkeels lag te snurken. Maar het weerhield me niet van om weer lekker verder te slapen. Ik vond het wel gezellig.

Rond 07.30 werd ik weer wakker. Lekker geslapen daar in dat bos. Vrij en toch dicht bij de bewoonde wereld. Ik begon met alles inruimen en inpakken. En een hapje eten. Mijn voet was niet dunner geworden. Eerder dikker en ik maakte me zorgen over die dikke paarse streep vocht die over de teen liep. Ik was bang dat het dunne velletje zou knappen als ik weer ging lopen.

De meisjes waren inmiddels wakker geworden. Ik vroeg aan de meisjes of ze een dokter In de buurt wisten? Ik liet ze een foto van de teen zien. Ze vertelde me waar de emergency post was. Met Google maps ben ik daar toen heen gegaan. Ongeveer een uurtje lopen en reizen met de bus. Waar je overigens gratis mee mag reizen.

Bij het ziekenhuis aangekomen was het nog wel een dingetje om binnen te komen. Ik moest een nummer bellen maar alhoewel het in het Engels was begreep ik er niet veel van. Ik moest bijvoorbeeld de postcode van de buurt zeggen en die wist ik niet. Een bewaker heeft mij uiteindelijk geholpen.

Uiteindelijk stond ik binnen.
Het was maar goed dat ik veel tijd had en voorgenomen had om geduldig te zijn. Uiteindelijk ging ik van dokter naar dokter naar de röntgen naar dokter en weer een andere dokter tussendoor bloed afnemen papieren invullen etcetera etcetera.

Ik was er ongeveer 5 uur mee zoet.
De teen bleek gebroken te zijn. Zwaar shit dus.
Daar had ik niet op gerekend. Het was weliswaar een kleine nette breuk op de rand van mijn nagelriem, maar het was een breuk en ik mocht 2 à 3 weken niet lopen.

Nou, daar was ik mooi klaar mee ik kwam voor een hiking tocht, niet om stil te zetten. Mijn plannen moesten compleet omgegooid worden en daar baalde ik stevig van. Mijn eerste gedachten waren: Ik ga naar huis.
Maar Harry adviseerde me om toch nog even aan te zien en misschien kon ik over een week wel zachtjes aanlopen. Ik heb daarop een overnachting geboekt in Hamar een plaatsje halverwege het Mjosa meer, het grootste meer in Noorwegen. Ik koos dit plaatsje uit omdat ik er na één week ongeveer zou zijn en het is een klein stadje met een pelgrims verleden. ( en ook een Olympische verleden. )

Ik boekte een ticket voor de trein en ging op pad, zonder te weten of ik in Hamar terecht kon. Ik kon toch nog altijd in mijn hangmat slapen ergens, dus ik ging. Via airBenB heb ik onderdak geregeld.
Gelukkig kreeg ik bericht dat ik welkom was en daar zit ik nu.

Ik blijf hier de komende dagen zal veel rust nemen voor mijn teen en af en toe met de bus hier op pad gaan om het stadje te verkennen. Als mijn teen voldoende hersteld is dat ik over een dikke week kan aanlopen dan ga ik verder en anders dan breek ik de hele boel af en ga ik naar huis.

Dus voor nu, bedank ik Iedereen voor het lezen en de reacties.
Voorlopig post ik niks meer.

Je ziet het vanzelf wel of ik er nog iets schrijf maar anders is het van nu einde .
Helaas.

Groetjes Carla

• 08 Juli 2021 - 20:08

Ton En Maridette :

Wat vervelend Carla. We duimen voor je dat je toch nog je route af kunt gaan maken. Voor nu een heel
    Goed herstel

• 08 Juli 2021 - 21:04

Theo En Kitty:

Wat een pech Carla, dit had je niet kunnen voorzien. Ik hoop voor je dat je je reis kunt hervatten na alles wat jullie al geregeld hebben. Maar zorg eerst goed voor jezelf. Hopelijk zien we snel weer een verslagje. In elk geval veel beterschap,

Groetjes Theo en Kitty

• 08 Juli 2021 - 21:16

Sira:

Wat een pech Carla.. Hopelijk herstelt het snel en kan je toch nog op pad! Ik ga voor je duimen. Beterschap!

• 08 Juli 2021 - 22:07

Susan:

Mam, wat je keuze of kunnen ook is, je bent een topper! ❤️ Love u! X Susan

• 08 Juli 2021 - 22:10

Lizet:

Lieve mams, no matter what. Ik ben trots op jou ❤️

• 08 Juli 2021 - 22:36

Ilse:

Dikke kus

• 08 Juli 2021 - 23:28

Robert:

Carla, ik hoop dat je het geduld kunt opbrengen om een week te rusten en je teen te laten herstellen. Jou kennende zal dat niet meevallen. Maar probeer het toch eens. Daarna weer langzaam verder om je geplande tocht te volbrengen. Succes en beterschap!

• 09 Juli 2021 - 02:12

Susanne:

Carla, wat een pech, hoop dat je over een week verder kunt, voor nu rustig aan.

• 09 Juli 2021 - 06:14

Joke Van Erp :

Lieve Carla,
    Wat is dat balen. Ik weet helemaal hoe je, je voelt. Als je zo'n tocht wilt gaan maken dan zijn je voeten je wielen. Je bent daar zuinig op. Rust deze week goed uit en forseer niets. Over een week kan het misschien wel gaan. Anders maar twee weken rust. Ik duim voor je dat de teen snel vast zit en het lopen zonder pijn zal zijn. Houd moed en geef nog niet op. Liefs Joke. Xxx

• 09 Juli 2021 - 07:46

Gerrie:

Lieve Carla
    Wat n vette pech maar zorg eerst goed voor jezelf .rust goed uit .en wie weet kun je over n weekje je wandeltocht vervolgen ,ik denk en duim voor je
    Beterschap en hoop tot snel het volgende verslag
    Lieve groetjes Gerrie

• 09 Juli 2021 - 08:01

Ank:

Ha die Carla

Wat het juiste woord is om uit te drukken hoe jij je voelt weet ik niet. Wij gunnen je in elk geval alle goeds en de tijd zal uitwijzen hoe t verder gaat . Neem in elk geval de rust. Jouw verslagen ga ik missen maar t is belangrijker dat t bij jou weer goed gaat komen. Heel veel groetjes Ank en Huub

• 09 Juli 2021 - 13:18

Maria :

Oh, Caatje, Wat een pech . Zo lang moeten wachten om te mogen starten aan deze tocht en dan gooit zo'n lullig ongelukje roet in het eten. Carla rust goed uit en probeer toch nog wat te genieten en ik zal keihard voor je duimen dat je de tocht over een tijdje alsnog voort kan zetten Heel veel succes!!!

• 10 Juli 2021 - 10:24

Marianne :

Ai. Wat een tegenvaller. Hopelijk lukt het om vlg week verder te gaan. We

• 12 Juli 2021 - 11:02

Maria Van Der Zanden:

Hoi Carla,
    we lezen het pas vandaag: het verslag van jouw nieuwe wandeltocht maar helaas ook van het verloop....jeetje, dat is balen zeg!!!! Heel veel beterschap en geduld met de gebroken teen. Je hebt nu wel alle tijd om bij te komen van de drukke achterliggende periode dus voor jouw lichaam is het niet verkeerd....maar de opzet was toch echt anders. Hopelijk volgt volgende week dan toch het bericht dat je weer aan de wandel bent. Heel veel groetjes van ons, Noud en Maria