Kathedraal
Door: Carla
Blijf op de hoogte en volg Carla
09 Juli 2021 | Noorwegen, Hamar
Vrijdag 9 juli.
Ik had gisterenavond gehoord van Harry dat een kennis waarschijnlijk kanker heeft. Er is nog geen uitslag, maar waarschijnlijk niet goed. Een vreselijk bericht wat mij wel aan het nadenken zette. En me een schop onder mijn kont verkocht.
Je moet zelf iets van je leven maken. NU. En niet ermee wachten en zielig liggen doen.
Daar moest ik over nadenken tijdens de nacht. En ik besloot elke dag er het mooiste van te maken. Indien mogelijk elke dag iets gaan bezoeken. Rekening houdend met mijn teen natuurlijk.
Dus ik bedacht dat ik de vrijdag wel naar de, met glas overdekte ruïne van de kathedraal kon gaan. Dat is een belangrijk pelgrimspunt hier in Hamar. Er zit een pelgrims centrum bij. Het was gelegen aan een mooi stukje uithoek van Hamar. Bos, natuur en de zon schijnt. En het was goed met de bus bereikbaar. Zo bedacht, zo gedaan.
Het was heerlijk vertoeven daar op dat mooie stukje park. Ik kon met mijn voeten In het water zitten, wat ik een hele poos gedaan heb. Ik heb de onder glas bedekte ruïne van de kathedraal bezocht. De gids aldaar vertelde dat er om 15.00 uur een muzikale rondleiding was die ik zeker moest bezoeken. ( Helaas in t Noors maar het maakte het niet minder mooi. )
Dat heb ik gedaan en het was ook erg mooi. Het meisje kon erg mooi zingen. Ik heb ze er mee gecomplimenteerd. Daarna heb ik de tuin bezocht in de hoop om daar smeerwortel zalf te vinden. Helaas. Daarna ben ik doorgelopen naar het pelgrims centrum. Daar heb ik wat informatie opgevraagd. Ze deden me goede tips van de hand.
Omdat ik op dat moment veel gelopen had zocht ik een rustpunt om mijn voet omhoog te leggen. Die vond ik in het restaurant waar ik een ijsje gegeten heb en een fanta gedronken heb.
Daar op dat stukje, de kathedraal, de tuin, het pelgrims centrum heb ik verschillende uren doorbracht. Het was er heerlijk. Lekker in de zon, Mensen om me heen, muziek, en informatie. Toen werd het tijd om met de bus terug te gaan. Ik liet me zo dicht mogelijk bij het winkelcentrum afzetten. Ik moest nog wat boodschappen doen voor het eten.
Teruggekomen in mijn kamer, met boodschappen, heb ik een heerlijke salade klaargemaakt. Na nog wat geappt te hebben, was het voor mij al vroeg tijd om te gaan slapen. Het was een hele mooie dag geweest. Ik was er blij mee. Ik had in het centrum ook een arnica zalf gekocht voor mijn teen. En die smeer ik ruimschoots.
Het was een mooie dag. Misschien iets te veel gelopen, maar ik had het voornemen om de volgende dag dan maar wat rustiger aan te doen.
10 Juli 2021 - 23:27
Marian :
Hoi Carla, heb zojuist je verslag gelezen, wat een pech!!
Hoop voor je dat alles voorspoedig zal genezen en je weer verder kunt gaan met je reis.
Beterschap gewenst Huub en Marian