Sleutel
Door: Carla
Blijf op de hoogte en volg Carla
03 Juli 2020 | Duitsland, Kleinliebenau
Gelopen van Leipzig naar Kleinliebenau
18 kilometer, totaal 258 kilometer
Sleutel
Rond 8 uur trok ik de deur achter me dicht. Dat is eenvoudiger gezegd als gedaan. Ik had van de verhuurder een sleutel gekregen van het appartement. Om daar vanaf de straat te komen moest ik met die sleutel 5 verschillende deuren openen. Ik heb ze geteld. Ik had gevraagd aan de verhuurder waar ik de sleutel moest laten als ik wegging. Laat maar in het appartement zei hij. Prima dacht ik toen. Maar toen ik gisteren Leipzig in ging heb ik gecontroleerd of ik zo het appartement uit zou kunnen lopen. Dus zonder de sleutel te gebruiken van het appartement tot op straat. 4 deuren gingen vanaf de andere kant zo open. Eentje niet. Dus als je geen sleutel zoud hebben, dan zou je in een van de hallen die ik door moest opgesloten staan. Zonder sleutel zou je niet voor of achter uit kunnen. Zie je dit al voor je. Dat ging mij dus niet gebeuren. Nu was het wel zo dat de deur die je niet kon openen zonder sleutel, boven bij het dakterras was. Dus er moest nog ergens een andere uitgang zijn. Die heb ik niet gezocht. Slecht van mij. Ik heb vanmorgen een briefje neergelegd dat ik er zonder sleutel niet uit kwam en heb de sleutel meegenomen. Hij moet maar even zijn adres opsturen en dan stuur ik via de post de sleutel terug. Ik had gisteren al naar brievenbussen gezocht. Aan de voorkant en aan de achterkant van nummer 6 waar ik zat. Nergens te bekennen en vandaar dat me dit de beste oplossing leek. Gewoon de sleutel meenemen.
Met mijn Tommie ben ik via de wijken naar de route gelopen. Zodra je van de drukke wegen af was kwam je in rustiger wijken waar zelfs af en toe een groene oase met een kinderspeelplaats was. Na enige kilometers kwam ik ook al direct in een bosgebied terecht. Eigenlijk héél dicht bij de stad. Ik was blij dat ik de stad kon verlaten maar het is eigenlijk absoluut een stad en omgeving waar je veel kunt fietsen, van alles kunt doen en daarom eigenlijk wel nog een keertje een bezoek waard is. Misschien wel in combinatie met een concert in de Thomaskirche.
Mijn route vandaag was kort en erg rustig. Daar valt niet zoveel over te vertellen. De route verliep naast de Neue Luppe. Dit is een brede snel stromende beek. Ik vermoed dat hij aangelegd is omdat hij er zo strak bij lag. Af en toe een stroomversnelling erin en een hoekje met wat rustiger water waar dan ook gezellig de kikkers zaten te kwaken. Er was nog ergens een sluis zodat bij hoog water, het water in het achterland gelaten kon worden. Ik liep over de dijk met aan de rechterkant de snelstromende beek en aan de linkerkant een pad en verder weg was het of bos of graanvelden. En zo verliep eigenlijk de gehele route van vandaag. En dan ga je niet meer opletten. Foutje. Ergens heb ik wat gemist. Daar kom je dan achter bij de eerstvolgende kruising waar je geen schelp meer vind. Ik vond het geen drama. Ik wist waar ik zat en op het punt waar ik geen schelp vond, vond ik wel een bankje. Dat had ik op dat moment véél liever.
Lekker even rust om de laatste paar kilometers te overbruggen. Ik moest natuurlijk ook niet te vroeg aankomen. Ik had namelijk een camping op het oog in Kleinliebenau.
Die lag net na Kleinliebenau. Aan een groot meer. Met de toepasselijke naam Autobahnsee. Er loopt ook een autoweg naast die je hier constant hoort.
Rond enen draaide ik de camping op. Ik vond het een luxe. Ik kon slapen op een echte camping. Die had ik tot nu toe nog niet gezien hier.
Inchecken ging vlot. Mijn plekje werd gewezen. Ik kon nog kiezen en heb degene gekozen vlak bij de douchecabine en toilet. Ik moest een muntje kopen voor de douche en tegen borg kreeg ik de sleutel van het toilet. Ik heb mijn tentje lekker neergezet. Mijn matras opgepompt. Ook weer door middel van een blaaszak. Toen heb ik mij spulletjes bij elkaar gezocht en ben lekker gaan zwemmen. Dat doe ik niet in badpak. Ik had in de tent mijn BH uitgedaan. Dan loop ik in mijn wandelbroek op de crocs naar het water. Vervolgens doe ik broek en crocs uit en ga in T-shirt en onderbroek het water in. Even lekker zwemmen. Half uurtje is voldoende. Dan heb ik mij kleding voldoende uitgespoeld en mezelf ook en afgekoeld. Vervolgens stap ik weer in de crocs. Haal mij stapeltje kleren en handdoek op en ga lekker in de douche. Daar spoel ik mijn natte kleren uit, was mezelf lekker en ik ben weer helemaal boven Jan. Mijn natte kleren leg ik op de tent te drogen. En ik ben lekker in de tent gekropen voor mijn middagslaapje.
Zo heb ik de rest van de middag door gebracht. Dutten , wat lezen op de telefoon en in mijn boekje. Relaxed. Rond 17.00 uur ga ik naar mijn buren voor n bakkie koffie en daar vermaak ik me met mij blog typen in een hoekje. En natuurlijk de blog op de site zetten en duizend pogingen doen om de foto’s erop te zetten wat hier niet wil lukken. Misschien strakkies. Ook heb ik daar wat broodjes gegeten. Er moet toch wat in. Na nog een korte wandeling over het terrein heb ik de tent weer opgezocht. Tijdens de wandeling vond ik ook nog een hotspot waar ik de foto’s op de blog kon zetten. Raar is dat. In the middle of nowhere floepen ze er zo maar op.
De sleutel die ik gekregen had van het toilet gebouw zat veilig in mijn broek zak. Achter rits. Daar had ik 5 euro borg voor betaald. Dus die sleutel kon ik om meerdere redenen niet missen.
Ik zat / lag op tijd in en voor mijn tentje. Rusten, lezen en later slapen. Toch heb ik nog lang wakker gelegen. Eerst omdat er jeugd voorbij kwam en dan hoor ik graag wat ze aanvangen. Vooral als het midden in de nacht is. En later hoorde ik de snelweg zo goed. De wind stond onze kant op en ik heb het gevoel dat er de hele nacht doorgereden is.
05 Juli 2020 - 21:54
Susan:
Klinkt goed mam, even bijkomen op de camping. Op naar de volgende kilometers. Love you!! -
05 Juli 2020 - 23:35
Gerda :
Het is wel een avontuurlijke reis . -
06 Juli 2020 - 18:32
Lizet:
Weer even tijd vrij gemaakt om je avontuurlijke verhalen te lezen. Heerlijk even op de camping. Dat geeft dan toch wel een vakantie gevoel :)!! Beetje jammer van de snel weg wel.. Leuk hoe je verteld te gaan zwemmen met kleren aan. Slim!